Start bergingsoperatie 112 auto’s in de Q-Park parkeergarage Nieuwegein

Vandaag start de bergingsoperatie van de volgende 112 auto’s in de Q-Park parkeergarage naast het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Het gaat om auto’s op de verschillende verdiepingen van de parkeergarage in een gebied dat door de gemeente Nieuwegein als veilig is aangemerkt.

De veiligheid is vastgesteld door experts, waarna het bergingsplan is goedgekeurd door de gemeente Nieuwegein. Om de auto’s uit de parkeergarage te krijgen wordt een hijsopstelling geplaatst. Deze bestaat uit stapelpontons om de hoogte te overbruggen, in combinatie met een brug vanuit de verdiepingen van de parkeergarage. De auto’s worden door een gespecialiseerd bergingsbedrijf op de omheinde stapelpontons gereden. Een hijskraan zet vervolgens de auto’s op de begane grond. Hier worden de auto’s gecontroleerd door een onafhankelijke schade-expert.

Algemeen directeur Michiel Tenge van Q-Park: “Gelukkig kunnen we nu ook deze 112 auto-eigenaren hun auto teruggeven. Het hijsplan vergde nauwkeurige afstemming met verschillende partijen, omdat de veiligheid en het beschermen van het onderzoeksgebied van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) geborgd moesten zijn. We kijken ernaar uit de auto’s op korte termijn schoon bij de auto-eigenaren af te leveren. Vanzelfsprekend hopen we dat ook de resterende auto’s in het onderzoeksgebied snel geborgen kunnen worden.”

Auto van dak met kraan qpark

Onlangs maakten de betrokken partijen Q-Park, St. Antonius en Primevest bekend dat zij de termijn voor de reeds verstrekte leenauto’s aan gedupeerden verlengen tot september dit jaar. De parkeergarage blijft vooralsnog gesloten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk